EN | SK | GR | MK | IT | ES | RO

Интернет на нештата (IoT)

Опис: Терминот IoT опфаќа се што е поврзано на интернет, но се повеќе се користи за дефинирање на објекти кои "разговараат" еден со друг. Интернетот на нештата е составен од уреди - од едноставни сензори до мобилни телефони преносливи што се поврзани заедно. Со комбинирање на овие поврзани уреди со автоматизирани системи, можно е да се соберат информации, да се анализираат и да се создаде акција за да им се помогне на некој што има одредена задач...  

Клучен збор

Тоа е збор или фраза што обично ги користат блогери или создавачи на онлајн содржини за рангирање на веб-страница на некоја тема....  

Колачиња

се мали текстуални фајлови кои се зачувани на вашиот компјутер преку интернет кога ќе ја посетите страницата. Веб-страниците ги зачувуваат вашите преференции што ги прави поефикасно да работат. Врз основа на вашите преференции е направен кориснички профил и потоа прикажуваат насочено онлајн рекламирање. Правила на Европската Унија велат дека веб-сајт кој користи колачиња мора да ве информира за ...  

Кратка биографија

CV е лична "брошура" која им дава на луѓето можност да се запознаат и да ги потенцираат силните страни за да најдат нова работа....  

Маркетинг на социјални медиуми

е под-тип на онлајн маркетинг кој вклучува употреба на социјални платформи/веб-страници, како што се (но не ограничувајќи се на) Фејсбук, Твитер, ЛинкдИн за да стигнат до луѓето и да ја промовираат вашата услуга/производ/бренд....  

Мобилен телефон

мобилен телефон е рачен персонален компјутер со мобилен оперативен систем и интегрирана мобилна широкомрежна мобилна конекција за гласовна, СМС и интернет-комуникација со податоци; повеќето, ако не и сите мобилни телефони, исто така, поддржуваат Wi-Fi. Мобилните телефони се во доволно големи за во џеб, наспроти таблетите, кои се многу поголеми....  

Недостасуваат претприемачи

претприемачите што недостасуваат се сите оние луѓе кои се изложени на ризик од исклучување од пазарот на трудот заради нивната припадност кон одредени групи во неповолна положба и недоволно застапени....  

Облак од збор

се однесува на сликата, обично креирана со користење на специфичен софтвер, составен од зборови поврзани со одреден предмет, каде што големината на зборовите обично е во корелација со нивната важност во дадениот контекст. Да не се мешаат со Обработка во облак....  

1 2 3 4 5 6 7Овој проект е финансиран со поддршка од Европската Комисија. Оваа веб-страница и нејзината содржина ги одразуваат ставовите само на авторите, а Комисијата не може да биде одговорна за каква било употреба што може да се направи од информациите содржани во неа.